ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul rus, Dmitri Medvedev, a anunțat miercuri, că Guvernul pe care-l conduce a demisionat. Președintele Vladimir Putin a anunțat că intenționează să instituie funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării și i-a propus această funcție lui Dmitri Medvedev, scrie Rador.
 
Decizia fost luată după discursul președintelui rus despre starea națiunii, urmat de o întâlnire de lucru cu Dmitri Medvedev.

Potrivit Agerpres, Vladimir Putin a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituției cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menținând în același timp caracterul prezidențial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani.

Principală măsură anunțată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii șefului guvernului pe care președintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de șeful statului.

Declarațiile sale intervin în timp ce observatorii încearcă să depisteze un indiciu despre cum ar putea evolua reforma sistemului politic în Rusia înainte de 2024, când actualul mandat prezidențial se încheie, iar Constituția îi interzice lui Putin să candideze din nou.
 
Medvedev a preluat conducerea Executivului în mai 2018, la două luni după realegerea lui Putin ca președinte.