ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia s-a făcut preș in fața vizitei președintelui iranian. Așa au titrat miercuri unele publicații din Peninsulă după ce mai multe nuduri dintr-un muzeu de la Roma au fost acoperite pentru a nu-l ofensa pe liderul de la Teheran, Hassan Rouhani aflat într-o vizită oficială la Roma. 

Mai multe nuduri din Muzeul Capitolin au fost acoperite pentru a nu-l deranja pe liderul de la Teheran, scrie presa italiană, publicând imagini cu statuile ascunse de privirile delegației iraniene. 
 
Acțiunea s-a făcut din respect pentru Rouhani, lider al unei republici islamice conservatoare, scrie agenția ANSA.

Printre operele de artă care au fost ascunse în spatele unor panouri se numără statuia de marmură a zeiței Venus și sculptura care îl prezintă pe Eros cu arcul. 
 
De asemenea, oficialii italieni au decis ca la cina oferită oaspetelui străin să nu se servească alcool, aceasta fiind o procedură diplomatică standard în cazul vizitelor unor lideri din state islamice.
Cum era de așteptat, decizia a provocat un val de reacții critice. O grupare care luptă pentru drepturile femeilor din Iran a comentat:

"Așadar, Italia, tu respecți valorile islamice, dar Republica Islamică a Iranului nu respectă valorile noastre și libertatea noastră de alegere".

Potrivit presei de la Roma, în contextul în care între cele două țări au fost încheiate mai multe acorduri comerciale importante, în valoare de 17 miliarde de dolari, premierul Renzi a dorit să ia toate măsurile astfel încât președintele Iranului să nu fie deranjat în niciun fel pe parcursul vizitei sale în Italia.