ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Paris a confirmat luni că suspectează ingerințe externe menite să strice imaginea Franței prin exagerarea pe rețelele de socializare a impactului protestelor organizate de ''vestele galbene'', transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

„Forțe străine'' și '„grupuscule care nu sunt în mod necesar țări'' au apelat „masiv'' la rețelele de socializare pentru a „amplifica'' protestul, a spus secretarul de stat francez pentru economie digitală, Mounir Mahjoubi, într-un interviu acordat postului France Inter. El a anunțat că guvernul a inițiat o anchetă care să investigheze aceste presupuse ingerințe externe.

Oficialul francez a admis că mișcarea ''vestelor galbene'' a apărut ca un protest autentic al francezilor, dar a susținut mai departe că unele ''conturi noi'' create pe rețelele de socializare au difuzat ''masiv'' conținuturi în limba engleză viciate și care au căutat ''să dea o imagine falsă'' a Franței în străinătate.

Declarațiile sale survin într-un moment în care guvernul francez încearcă să arate o atitudine cât mai fermă în fața mișcării ''vestelor galbene''. Începute ca un protest împotriva creșterii taxelor la combustibil, manifestațiile s-au transformat într-o contestare a președintelui Emmanuel Macron și s-au desfășurat sâmbătă pentru al șaselea weekend consecutiv.