Guvernul de la Paris a confirmat luni că suspectează ingerințe externe menite să strice imaginea Franței prin exagerarea pe rețelele de socializare a impactului protestelor organizate de ''vestele galbene'', transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

„Forțe străine'' și '„grupuscule care nu sunt în mod necesar țări'' au apelat „masiv'' la rețelele de socializare pentru a „amplifica'' protestul, a spus secretarul de stat francez pentru economie digitală, Mounir Mahjoubi, într-un interviu acordat postului France Inter. El a anunțat că guvernul a inițiat o anchetă care să investigheze aceste presupuse ingerințe externe.

Oficialul francez a admis că mișcarea ''vestelor galbene'' a apărut ca un protest autentic al francezilor, dar a susținut mai departe că unele ''conturi noi'' create pe rețelele de socializare au difuzat ''masiv'' conținuturi în limba engleză viciate și care au căutat ''să dea o imagine falsă'' a Franței în străinătate.

Declarațiile sale survin într-un moment în care guvernul francez încearcă să arate o atitudine cât mai fermă în fața mișcării ''vestelor galbene''. Începute ca un protest împotriva creșterii taxelor la combustibil, manifestațiile s-au transformat într-o contestare a președintelui Emmanuel Macron și s-au desfășurat sâmbătă pentru al șaselea weekend consecutiv.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews