ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne al Franței a ordonat evacuarea cu forța a taberelor de migranți apărute de-a lungul canalelor din Paris. Decizia este una emblematică pentru noua abordare adoptată de francezi cu privire la migranți, informează Deutsche Welle.

Zilele trecute, ministerul de Interne al Franței a anunțat că va evacua cele aproximativ 2.300 de persoane care și-au stabilit taberele lângă popularele canale ale Parisului.

Decizia e controversată și subliniază problemele cu care se confruntă țările europene în gestionarea afluxului constant de migranți.

În ultimele luni, mai mulți imigranți s-au stabilit pe malurile a două canale ale Senei din zona de nord-est a Parisului. Organizațiile umanitare au tras un semnal de alarmă cu privire la condițiile precare de trai de acolo, după ce doi imigranți s-au înecat, iar alții au fost răniți în timpul unor conflicte violente.

Ministrul de Interne, Gerard Collomb, și-a exprimat „regretul” față de decizia primarului din Paris, Anne Hidalgo, de a nu evacua până acum acel grup. El spune că problemele din taberele improvizate au devenit insuportabile pentru parizieni și a cerut autorităților să elaboreze rapid un plan de evacuare.

Collomb a intrat în conflict cu primarul Hidalgo și în legătură cu destinația viitoare a migranților. Iar asta pentru că organizațiile umanitare și-ar dori ca aceștia să fie cazați mai degrabă în centre speciale, în loc să fie evacuați și apoi deportați.

Ritmul în care migranții sosesc în Franța nu a scăzut, deși poliția a evacuat deja, în ultimii trei ani, peste 28.000 de persoane, doar din taberele din Paris.

Președintele francez Emmanuel Macron a fost criticat pentru politicile sale ce vizează stoparea migrației de la sursă și folosirea unei abordări de tip polițienesc în propria țară. Refuzul ministrului de Interne de a-i adăposti pe migranții din Paris exemplifică această abordare, scrie Deutsche Welle.

Collomb le-a cerut autorităților pariziene să se asigure și că astfel de tabere nu vor mai apărea. „Situația de acum se va repeta la nesfârșit, dacă nu vor fi luate măsuri de către autoritățile locale, pentru a împiedica reconstituirea taberelor”, a precizat ministrul de Interne francez.

Cei mai mulți dintre imigranții din Paris sunt sudanezi, eritrieeni și afgani.