Pe lângă „feminin” sau „masculin” va putea fi înscrisă și mențiunea "divers" în cazul persoanelor.  Așa a decis guvernul german, care a adoptat un text care legalizează un „al treilea sex” pe certificatele de naștere, care face din această țară o deschizătoare de drumuri în Europa în recunoașterea persoanelor intersexuale, relatează AFP și DPA.

Proiectul de lege urmează să fi aprobat de parlament.

„Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identității sale sexuale", a declarat ministrul justiției social-democrat Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile ar fi trebuit să aibă loc de mult timp.

Guvernul de mare coaliție între conservatorii Angelei Merkel și social-democrați aplică astfel o decizie a Curții constituționale din 2017.

Cea mai înaltă instanță din Germania le-a dat deputaților termen până la „sfâșitul lui 2018" pentru a vota legalizarea unui "al treilea sex".

Până în prezent, era posibil în Germania din mai 2013 să nu se completeze locul legat de sex, cei interesați putând apoi, în cursul vieții lor, fie să aleagă unul dintre cele două sexe, fie să păstreze secțiunea necompletată.

Alte țări din Europa s-au angajat și ele pe calea recunoașterii unui al treilea gen, precum Olanda sau Austria.

În Franța, orice individ trebuie să aibă completată mențiunea privind sexul în termen de cinci zile de la naștere. Curtea de casație a respins anul trecut recunoașterea unui „sex neutru", respingând cerea unei persoane născute și fără penis, și fără vagin.

Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% și 1,7% din populația mondială este intersexuală.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews