ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pe lângă „feminin” sau „masculin” va putea fi înscrisă și mențiunea "divers" în cazul persoanelor.  Așa a decis guvernul german, care a adoptat un text care legalizează un „al treilea sex” pe certificatele de naștere, care face din această țară o deschizătoare de drumuri în Europa în recunoașterea persoanelor intersexuale, relatează AFP și DPA.

Proiectul de lege urmează să fi aprobat de parlament.

„Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identității sale sexuale", a declarat ministrul justiției social-democrat Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile ar fi trebuit să aibă loc de mult timp.

Guvernul de mare coaliție între conservatorii Angelei Merkel și social-democrați aplică astfel o decizie a Curții constituționale din 2017.

Cea mai înaltă instanță din Germania le-a dat deputaților termen până la „sfâșitul lui 2018" pentru a vota legalizarea unui "al treilea sex".

Până în prezent, era posibil în Germania din mai 2013 să nu se completeze locul legat de sex, cei interesați putând apoi, în cursul vieții lor, fie să aleagă unul dintre cele două sexe, fie să păstreze secțiunea necompletată.

Alte țări din Europa s-au angajat și ele pe calea recunoașterii unui al treilea gen, precum Olanda sau Austria.

În Franța, orice individ trebuie să aibă completată mențiunea privind sexul în termen de cinci zile de la naștere. Curtea de casație a respins anul trecut recunoașterea unui „sex neutru", respingând cerea unei persoane născute și fără penis, și fără vagin.

Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% și 1,7% din populația mondială este intersexuală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews