ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentul prezentat de miniștrii de finanțe din zona euro cu noile exigențe pentru reluarea dialogului cu Atena asupra planului de ajutorare este "foarte prost", dar Atena încearcă să găsească soluții pentru a depăși criza, a afirmat duminică seară la Bruxelles o sursă guvernamentală elenă, citată de AFP.

"Textul în ansamblul său este foarte prost. Încercăm să găsim soluții", a explicat această sursă în legătură cu documentul european în care este amintită opțiunea unei "ieșiri temporare" a Greciei din zona euro și consacră abandonarea parțială a suveranității în schimbul unei eventual ajutor", potrivit Agerpres.

Grecia nu poate aștepta pentru a începe negocierea unui plan de susținere financiară, dată fiind "gravitatea" situației băncilor sale, în lipsă de lichidități, a afirmat duminică la Bruxelles o sursă guvernamentală elenă.

"Nu vrem o amânare" până miercuri, cum au propus miniștrii de finanțe ai Eurogrupului, "pentru că așteptând nu sunt suficiente lichidități de la BCE (injectate în băncile din Grecia), iar situația este gravă (...) Joi ar fi prea târziu".