ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul canadian responsabil pentru mediu s-a lăudat recent că s-au făcut „progres reale” în atingerea „obiectivelor sale climatice” datorită blocajelor dure anti-COVID impuse canadienilor pentru mai bine de un an.

La începutul acestei săptămâni, Departamentul de Mediu din Canada a susținut că un raport recent a arătat că emisiile din 2020 au scăzut cu 9% datorită lockdown-urilor anti-COVID.

„Decizia Canadei de a lupta împotriva schimbărilor climatice și de a se îndrepta către un viitor cu energie curată a devenit și mai puternică”, a precizat departamentul, potrivit Lifesite News.  

Potrivit raportului, emisiile mai scăzute au provenit din scăderea activității în industria petrolului și gazelor, a transportului rutier, precum și a transportului aerian.

„Emisiile au scăzut în 2020 ca urmare a reducerii nivelurilor de activitate și în urma măsurilor pandemice”, menționează raportul, explicând că, datorită blocării, emisiile avioanelor au scăzut cu 44%, iar emisiile vehiculelor cu 17%.

Începând din martie 2020, guvernul federal, sub prim-ministrul Justin Trudeau, împreună cu toate guvernele provinciale, a cerut canadienilor să stea acasă pentru a „aplatiza” curba COVID.

Săptămânile de izolare s-au transformat în luni, care apoi s-au transformat în ani și, în cele din urmă, datele indică faptul că măsura dură nu a avut niciun efect de oprire a răspândirii virusului.

În multe jurisdicții din Canada, blocajele s-au aplicat nu numai în cazul așa-numitelor afaceri „neesențiale”, dar și în cazul instituțiilor religioase, cum sunt bisericile, a centrelor de învățământ de toate nivelurile și, în Quebec, au inclus și interzicerea ieșirii din case pentru o vreme.

În acest timp, toate nivelurile de guvernare au luat parte la promovarea injecțiilor experimentale anti-COVID, pretinzând că primirea acestor seruri ar permite revenirea vieții la normal.

Cu toate acestea, chiar și după ce vaccinurile anti-COVID au devenit disponibile, multe provincii au continuat blocajele draconice. Mai mult, toate provinciile au implementat pașapoarte de vaccinare anti-COVID, ceea ce a însemnat că persoanele nevaccinate au fost excluse din multe aspecte ale societății.

În timpul blocajelor, mulți dintre cei sceptici față de narațiunea mainstream au avertizat că în curând ar putea fi implementate lockdown-urile împotriva altor așa-numite crize, precum cea referitoare la „schimbările climatice” provocate de om.

De fapt, având în vedere accentul constant, în presa dominantă, asupra „schimbărilor climatice”, există „experți” care cred că „lockdown-urile climatice” ar fi o opțiune viabilă.