ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele turc Recep Tayip Erdogan a acceptat, marţi, demisia guvernului Ahmet Davutoglu, informează BBC news.

Premierul demisionar va rămâne în funcţie până la formarea unui nou cabinet, la cererea lui Erdogan. Demisia vine pe fondul rezultatului slab înregistrat de partidul lui Erdogan în alegerile legislative.Conform rezultatelor scrutinului de duminică din Turcia, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării a câştigat alegerile legislative, dar a pierdut majoritatea absolută în Parlament, obţinând doar 40,7% din voturi.

Mai exact, partidul va dispune de numai 258 de locuri în Parlament, din cele 550 existente, o situaţie în care formaţiunea preşedintelui Erdogan este constrânsă pentru prima dată să formeze un guvern de coaliţie.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care domină scena politică turcă de peste 10 ani, a făcut campanie pentru ca partidul său să obţină cel puţin 330 de mandate pentru a aduce modificări Constituţiei şi pentru a-şi întări puterile.

    

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews