Liderul grupului progresist de stânga din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat că, pentru a concura cu restul lumii, Uniunea Europeană trebuie să devină un „imperiu”.

Liderul Alianței Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE) a declarat pentru CNN că propunerile naționaliștilor europeni de a reforma UE și de a delega puterea de la Bruxelles către statele naționale ar echivala cu „moartea pe interior” a blocului comunitar. 
 
„Lumea nu se dezvoltă printr-un stat de națiuni, ci prin imperii. China este un imperiu. India este un imperiu. SUA este un imperiu. Trebuie să creăm o Uniune Europeană capabilă să ne protejeze interesele”, a declarat Verhofstadt în timpul interviului pentru CNN. 

Guy Verhofstadt, care este și coordonatorul Brexit din partea Parlamentului European, e un avid susținător al unei federalizări mai mari a Uniunii Europene.
 
CNN notează că stilul său de a face politică este contestat. Ziarul britanic The Sun l-a descris recent într-un editorial drept „un personaj demn de tot disprețul” și „cea mai respingătoare figură de la  Bruxelles”.
 
Și alți lideri europeni și-au exprimat sprijinul pentru conceptul numit „Statele Unite ale Europei”, inclusiv fostul președinte al Parlamentului European, politicianul socialist german Martin Schulz, care a cerut formarea unui astfel de suprastat până în 2025.
.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.