ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După incidentele violente de miercuri, când poliția ungară a folosit  tunuri cu apă și gaze lacrimogene împotriva refugiaților, haosul a pus stăpânire și pe Croația. Sute de refugiați au înfruntat forțele de ordine și au intrat cu forța la punctul de trecere Tovarnik, relatează agențiile de știri.

Sute de refugiați care sperau să ajungă din Serbia în Germania prin Croația, după ce granița dintre Serbia și Ungaria a devenit impenetrabilă, au intrat cu forța în țara ex-iugoslavă. 
Incidentele au avut loc în această după amiază și vin în condițiile în care oficialii de la Zagreb au anunțat că statul croat nu mai poate primi imigranți.

Potrivit Reuters, citată de AGERPRES, ministrul de interne croat Rank Ostojic a precizat că țara sa le oferă migranților o călătorie sigură până la centrele de primire din jurul capitalei, Zagreb, dar a precizat că persoanele care nu solicită azil vor fi considerate imigranți ilegali.

El a menționat că 6.500 de persoane au intrat în Croația în ultimele 24 de ore.

În paralel, ministrul bulgar al Apărării a anunțat că Bulgaria trimite mai mulți militari pentru a întări controalele de-a lungul graniței sale cu Turcia și pentru a evita un aflux de refugiați de tipul celui cu care se confruntă vecinii săi.
 
Cincizeci de militari au fost trimiși la graniță și alți 160 ar putea fi desfășurați până la sfârșitul zilei de joi. Armata bulgară ar putea trimite până la 1.000 de militari pentru a ajuta poliția de frontieră dacă va fi nevoie, a mai spus ministrul bulgar al apărării.