ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia mutării ambasadei României la Ierusalim este comentată de presa israeliană, care amintește că anunțul autorităților de la București vine după o vizită recentă a adjunctei ministrului de Externe Tzipi Hotovely (Likud), în capitala României.

Premierul român Viorica Dăncilă a prezentat Guvernului un proiect de rezoluție în vederea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, iar miniștrii urmează să se pronunțe asupra textului, în urma unei vizite la București a adjunctei ministrului israelian de Externe Tzipi Hotovely, care a promovat mutarea ambasadei americane drept o „oportunitate istorică”, relatează Haaretz, citat de News.ro.

Președintele Parlamentului român a declarat în presa română că Bucureștiul intenționează să-și mute ambasada, iar Ministerul israelian de Externe așteaptă informații de la București, referindu-se la declarațiile președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea privind mutarea ambasadei, notează cotidianul. Haaretz adaugă că această propunere în vederea mutării ambasadei române are loc în urma unei vizite a adjunctei ministrului de Externe Tzipi Hotovely (Likud) săptămâna trecută în capitala română, unde s-a întâlnit cu șeful diplomației române Teodor Meleșcanu.

Hotovely i-a transmis lui Meleșcanu că „va exista o oportunitate istorică în urma mutării Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim”.

„Este timpul să alegeți să vă aflați de partea bună a istoriei și să fiți una dintre țările pioniere care-și mută ambasada în capitala noastră Ierusalim”, i-a spus ea, porivit ziarului. Meleșcanu i-a răspuns că va analiza chestiunea.
 
Haaretz susține că Cehia ar urma să fie următorul stat care-și va anunța intenția de a-și muta ambasada la Ierusalim.