Decizia mutării ambasadei României la Ierusalim este comentată de presa israeliană, care amintește că anunțul autorităților de la București vine după o vizită recentă a adjunctei ministrului de Externe Tzipi Hotovely (Likud), în capitala României.

Premierul român Viorica Dăncilă a prezentat Guvernului un proiect de rezoluție în vederea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, iar miniștrii urmează să se pronunțe asupra textului, în urma unei vizite la București a adjunctei ministrului israelian de Externe Tzipi Hotovely, care a promovat mutarea ambasadei americane drept o „oportunitate istorică”, relatează Haaretz, citat de News.ro.

Președintele Parlamentului român a declarat în presa română că Bucureștiul intenționează să-și mute ambasada, iar Ministerul israelian de Externe așteaptă informații de la București, referindu-se la declarațiile președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea privind mutarea ambasadei, notează cotidianul. Haaretz adaugă că această propunere în vederea mutării ambasadei române are loc în urma unei vizite a adjunctei ministrului de Externe Tzipi Hotovely (Likud) săptămâna trecută în capitala română, unde s-a întâlnit cu șeful diplomației române Teodor Meleșcanu.

Hotovely i-a transmis lui Meleșcanu că „va exista o oportunitate istorică în urma mutării Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim”.

„Este timpul să alegeți să vă aflați de partea bună a istoriei și să fiți una dintre țările pioniere care-și mută ambasada în capitala noastră Ierusalim”, i-a spus ea, porivit ziarului. Meleșcanu i-a răspuns că va analiza chestiunea.
 
Haaretz susține că Cehia ar urma să fie următorul stat care-și va anunța intenția de a-și muta ambasada la Ierusalim.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews