ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea de hackeri Anonymous susține că a descoperit planurile ISIS de comitere simultană a unor atentate în mai multe state. Atacurile teroriste ar fi plănuite pentru duminică, 22 noiembrie și ar viza SUA, Italia, Indonezia și Liban.

Gruparea Statul Islamic ar pune la cale un atac terorist și la Paris, în timpul unor evenimente care sunt programate în capitala franceză, duminică.

Cei de la Anonymous susțin că este vorba de 6 evenimente diferite, ce se petrec în ziua de 22 noiembrie în mai multe colțuri ale lumii.
 
- Trei evenimente  din Paris
- Eveniment de wrestling Survivor Series în Atlanta
- Un concert al trupei Five Finger Death Punch din Milano
- Evenimentul University Pastoral Day din Liban
- Evenimentul One Day One Juz din Indonezia
- Evenimentele globale ale Bisericii Catolice cu ocazia sărbătorii "Cristos, Regele universului"

"Scopul nostru e să ne asigurăm că întreaga lume, sau cel puțin oamenii care merg la aceste evenimente, să știe că au existat amenințări și ca există posibilitatea ca să se petreacă un atac. Un alt scop este ca Daesh (numele arab al Statului Islamic) să știe că lumea este la curent cu planurile lor și să anuleze atacurile, ceea ce îi va dezorienta pentru o perioadă", afirmă  gruparea Anonymous în mesajul transmis sâmbătă pentru site-ul
International Business Times.
 
Hackerii au precizat că au transmis aceste informații despre posibilitatea comiterii unor atacuri serviciilor secrete din Marea Britanie (MI5), SUA(CIA), și guvernului australian. Anonymous nu vrea însă să dea publicității probele.

 În urma atacurilor de la Paris, Anonymous a declarat război grupării Statul Islamic. Activiștii susțin că au închis până acum 149 de site-uri, 101.000 de conturi de Twitter și 5.900 de video-uri de propagandă produse de ISIS.