ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muncitorii agricoli din Europa de Est sunt transportați în Marea Britanie în zboruri charter pentru a culege fructe și legume. Serviciul Air Charter a declarat pentru BBC că primul zbor va ateriza joi, la Stansted, cu 150 de muncitori români.

Firma a declarat pentru BBC că avionul este primul dintre cele până la șase care urmează să facă acest traseu între mijlocul lunii aprilie și sfârșitul lui iunie.
 
Departamentul guvernamental Defra a transmis că încurajează oamenii din Marea Britanie „să ajute la strângerea recoltelor”. Fermierii britanici au avertizat recent că culturile ar putea fi lăsate să putrezească pe câmp din cauza lipsei de lucrători sezonieri din Europa de Est. Restricțiile de călătorie generate de epidemia de coronavirusul au făcut ca majoritatea lucrătorilor să rămână acasă.Câțiva cultivatori din Marea Britanie au lansat o acțiune de recrutare, solicitând lucrătorilor locali să se alăture recoltării pentru a preveni risipirea de milioane de tone de fructe și legume. Cu toate acestea, există motive de îngrijorare că nu va putea fi satisfacută cererea de forță de muncă din ferme.

Air Charter Service, o firmă privată, a aranjat deja zboruri pentru lucrătorii sezonieri în alte țări. Acesta a transportat în ultimele săptămâni 1.000 de muncitori în Germania din Bulgaria și România, mai transmite BBC. Muncitorii se vor îmbarca la Iași, în estul României, după ce li se ia temperatura și completează un chestionar.
 
BBC transmite că muncitorii vor fi duși de la aeroport cu microbuze, către fermele din sud-estul și din Midlands.Air Charter Service, o firmă privată, a aranjat deja zboruri pentru lucrătorii sezonieri în alte țări.
 
Acesta a transportat în ultimele săptămâni 1.000 de muncitori în Germania din Bulgaria și România, mai transmite BBC. Muncitorii se vor îmbarca la Iași, în estul României, după ce li se ia temperatura și completează un chestionar. BBC transmite că muncitorii vor fi duși de la aeroport cu microbuze, către fermele din sud-estul și din Midlands.