ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Patruzeci și trei de persoane au fost împușcate, dintre care cinci mortal, în week-end-ul care a trecut, de sărbătoarea Halloween, în orașul american Chicago.

Conform Chicago Sun-Times, începând cu vineri,  fiecare zi a weekend-ului care a trecut a devenit tot mai violentă. Astfel, vineri au fost trei răniți și o persoană ucisă, sâmbătă 11 răniți și o persoană ucisă, iar duminică și 25 de răniți, dintre care trei mortal.

Cele patruzeci și trei de persoane împușcate în week-end-ul de Halloween reprezintă o creștere accentuată a crimelor comise cu arme de foc, comparativ cu weekend-ul de Halloween din 2017, când au fost împușcate 30 de persoane, dintre care două mortal.
 
Pe 4 septembrie, Breitbart News a anunțat că primarul orașului Chicago, democratul Emanuel Rahm, nu va candida pentru al treilea mandat. Decizia sa vine la doar câteva săptămâni după ce numarul victimelor din Chicago, în urma atacurilor cu arme de foc,  a depășit numărul de 2.000 în 2018.

Fost șef de cabinet de la Casa Albă in timpul administratiei Obama, Rahm a fost ales primar al orașului Chicago în 2011, în primul mandat, in urma celei mai acerbe competiții pentru această functie din ultimii 20 de ani. Emanuel a reușit să castige lupta cu justitia, dupa ce o curte de apel îi interzisese să candideze, pentru că ar fi avut reședința la Washington, și nu la Chicago.