Patruzeci și trei de persoane au fost împușcate, dintre care cinci mortal, în week-end-ul care a trecut, de sărbătoarea Halloween, în orașul american Chicago.

Conform Chicago Sun-Times, începând cu vineri,  fiecare zi a weekend-ului care a trecut a devenit tot mai violentă. Astfel, vineri au fost trei răniți și o persoană ucisă, sâmbătă 11 răniți și o persoană ucisă, iar duminică și 25 de răniți, dintre care trei mortal.

Cele patruzeci și trei de persoane împușcate în week-end-ul de Halloween reprezintă o creștere accentuată a crimelor comise cu arme de foc, comparativ cu weekend-ul de Halloween din 2017, când au fost împușcate 30 de persoane, dintre care două mortal.
 
Pe 4 septembrie, Breitbart News a anunțat că primarul orașului Chicago, democratul Emanuel Rahm, nu va candida pentru al treilea mandat. Decizia sa vine la doar câteva săptămâni după ce numarul victimelor din Chicago, în urma atacurilor cu arme de foc,  a depășit numărul de 2.000 în 2018.

Fost șef de cabinet de la Casa Albă in timpul administratiei Obama, Rahm a fost ales primar al orașului Chicago în 2011, în primul mandat, in urma celei mai acerbe competiții pentru această functie din ultimii 20 de ani. Emanuel a reușit să castige lupta cu justitia, dupa ce o curte de apel îi interzisese să candideze, pentru că ar fi avut reședința la Washington, și nu la Chicago.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews