Producătorul de film Harvey Weinstein s-a predat vineri autorităților de la o secție de poliție din New York,  după ce a fost acuzat de viol și abuzuri sexuale.
 
Peste 70 de femei l-au acuzat pe co-fondatorul studioului de film Miramax și Weinstein Co de agresiune sexuală, inclusiv viol, unele acuzații vizând incidente petrecute în ultimele decenii.

Weinstein a ajuns la secția de poliție purtând o jachetă de culoare închisă peste un pulover albastru și o cămașă de culoare albă deschisă și blugi denim. Avea trei cărți groase sub brațul drept, fiind vorba, se pare, de o biografie a lui Elia Kazan, regizorul unor filme clasice de la Hollywood precum „Pe malul apei” și „Un tramvai numit dorință”.

După ce s-a prezentat în fața instanței, judecătorul i-a fixat o cauțiune de 1 milion de dolari. După ce a plătit suma, cu un cec, Weinstein a fost pus în libertate, cu unele limitări. El va trebui să poarte un dispozitiv electronic la gleznă, prin care va fi monitorizat zilnic,  24 de ore din 24. De asemenea, el a predat pașaportul, având libertatea de a călători doar prin statele New York și Connecticut.

Venerat decenii la rând în lumea cinematografiei, după primele acuzații făcute în octombrie și publicate de New York Times și New Yorker, Weinstein a ieșit cu totul din scenă. Primii săi acuzatori, printre care actrițele Rose McGowan și Asia Argento, au fost urmați de alte zeci de femei, care, după  ce au susținut că au fost agresate sexual de acesta, au dat naștere mișcării mondiale #MeToo împotriva hărțuirii sexuale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews