ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorul de film Harvey Weinstein s-a predat vineri autorităților de la o secție de poliție din New York,  după ce a fost acuzat de viol și abuzuri sexuale.
 
Peste 70 de femei l-au acuzat pe co-fondatorul studioului de film Miramax și Weinstein Co de agresiune sexuală, inclusiv viol, unele acuzații vizând incidente petrecute în ultimele decenii.

Weinstein a ajuns la secția de poliție purtând o jachetă de culoare închisă peste un pulover albastru și o cămașă de culoare albă deschisă și blugi denim. Avea trei cărți groase sub brațul drept, fiind vorba, se pare, de o biografie a lui Elia Kazan, regizorul unor filme clasice de la Hollywood precum „Pe malul apei” și „Un tramvai numit dorință”.

După ce s-a prezentat în fața instanței, judecătorul i-a fixat o cauțiune de 1 milion de dolari. După ce a plătit suma, cu un cec, Weinstein a fost pus în libertate, cu unele limitări. El va trebui să poarte un dispozitiv electronic la gleznă, prin care va fi monitorizat zilnic,  24 de ore din 24. De asemenea, el a predat pașaportul, având libertatea de a călători doar prin statele New York și Connecticut.

Venerat decenii la rând în lumea cinematografiei, după primele acuzații făcute în octombrie și publicate de New York Times și New Yorker, Weinstein a ieșit cu totul din scenă. Primii săi acuzatori, printre care actrițele Rose McGowan și Asia Argento, au fost urmați de alte zeci de femei, care, după  ce au susținut că au fost agresate sexual de acesta, au dat naștere mișcării mondiale #MeToo împotriva hărțuirii sexuale.