ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un ritm fără precedent, administrația Trump a implementat deja aproape două treimi din cele 334 puncte de pe ordinea de zi solicitate de Fundația Heritage, mult mai rapid decât fostul președinte Ronald Reagan, care a îmbrățișat modelul legendar al acestui think tank conservator, denumit  „mandat pentru conducere”.

Thomas Binion, care asigură relația dintre Congres și conducerea executivă a Fundației Heritage, a declarat că Trump a implementat deja  64% din „recomandările politice unice” ale acestui think tank, scrie Washington Examiner.

În această etapă a președinției sale, Reagan  finalizase 49% din recomandările politicii Heritage. „Suntem uimiți!”, a spus Binion într-un interviu în care l-a lăudat pe Trump pentru că „este foarte activ, foarte conservator și foarte eficient".
 
„Este absolut o agendă câștigătoare”, a spus Binion, care crede că președintele american, care a anunțat că vrea să candideze pentru un al doilea mandat, are toate șansele să-și adjudece victoria.

Mai mult, a spus acesta, Trump nu s-a axat doar pe un domeniu de activitate, ci, alături de echipa sa, a impus măsuri administrative majore privind politica externă, dereglementarea, imigrația, reforma fiscală și îngrijirea sănătății, măsuri adesea ignorate complet de mass-media.

Recordul deținut de Trump vine să combată un alt raport, al unui think tank de stânga, care West Wing, care susținea la finele anului trecut că administrația Trump a obținut doar 81 de realizări majore.

Fundația Heritage a fost un partenera lui Trump și  a administrației sale încă din momentul tranziției de la administrația Obama.

„Mandatul entru conducere” a fost inițiat pentru prima dată pentru administrația Ronald Reagan, în 1981. 

Heritage consideră că Trump a reușit, pînă în prezent, să bifeze următoarele cerințe ale fundației:

1. Părăsirea Acordului climatic de la Paris: în august 2017, Trump a anunțat că SUA își încheie finanțarea și aderarea la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

2. Abrogarea neutralitatății Netului, un principiu fondator al Internetului: în decembrie 2017, Comisia Federală americană a Comunicațiilor (FCC) a pus capăt garanției unui tratament egal al fluxurilor de date ale operatorilor.

3. Refacerea monumentelor naționale: Recomandarea Heritage de a interzice achiziționarea de terenuri a fost adoptată de Trump atunci când a emis două hotărâri executive care diminuau în mod eficient dimensiunile monumentelor naționale din Utah.

4. Restabilirea așa numitei politici Mexico City: Acest ordin executiv împiedică finanțarea de către contribuabili a organismelor internaționale implicate în avort și precum și finalizarea finanțării pentru Fondul Națiunilor Unite pentru Populație. Pe 23 ianuarie 2017, în prima sa acțiune pro-life, Trump a semnat un ordin executiv de oprire a finanțării pentru International Planned Parenthood.
 
5. Creșterea cheltuielilor militare: Trump solicită o creștere a bugetului cu 54 miliarde dolari  pentru cheltuielile militare și pentru a îmbunătăți capacitatea, capacitatea și disponibilitatea forțelor armate ale SUA.
 
6. Reformarea programului de asistență temporară pentru familiile cu nevoi speciale (TANF): Administrația Trump a adoptat și este în favoarea consolidării cerințelor de lucru existente pentru a beneficia de scutiri de taxe.
 
7. Permiterea dezvoltării resurselor naturale: Administrația Trump a deschis forajele off-shore și pe terenurile federale. 

8. Reformarea agențiilor guvernamentale: Trump a însărcinat pe fiecare dintre secretarii săi să pregătească planuri detaliate privind modul în care propun să reducă dimensiunea departamentelor lor, precum și eficientizarea serviciilor și asigurarea funcționării mai eficiente a fiecărui departament și gestionarea adecvată a veniturilor fiscale.
 
9. Ieșirea din UNESCO: în octombrie 2017, Trump a anunțat că pune capăt calității de membru al Statelor Unite în Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews