ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar câteva ore după moartea Elisabetei a II-a, radio BBC 4 a comentat că „monarhia este contrară diversității”, pentru că este un „privilegiu moștenit al albilor”.

BBC, difuzorul național britanic, devenit de multă vreme o goarnă a progresismului deșănțat, nu a rămas insensibil la valul de postări „anti-rasiste” de pe Twitter, care au acuzat-o pe Elisabeta a II-a de „colonialism”.

Să amintim că aceasta s-a suit pe tron în 1952, când începuse deja un amplu program de „decolonializare” a lumii.

Deși nu a mers atât de departe ca profesoara de lingvistică Uju Anya, de la Universitatea Carnegie Mellon, care, atunci când s-a anunțat înrăutățirea stării de sănătate a Reginei, i-a dorit acesteia pe Twitter o suferință „atroce” și o moarte în „agonie”

BBC a lansat în eter un mesaj „antirasist” pe un ton apropiat.

Nu trecuseră decât câteva ore de la decesul Suveranei, când programul BBC 4 a atacat legitimitatea monarhiei.

„Regalitatea este contrară valorilor societății”, respectiv „egalitate, diversitate, inclusivitate”, a arătat radioul național, în timp ce monarhia înseamnă„privilegii ale albilor, moștenite”, contrare cu societatea „multiconfesională, multietnică”.

Radioul cu pricina a mai afirmat că „această familie albă, privilegiată, aflată în vârful societății britanice, se află atât de mult în contradicție cu locul multietnic, incluziv, care este Marea Britanie”.

Tot la câteva ore după moartea Elisabetei a II-a, New York Times a scris:

„Regina a contribuit la ocultarea unei istorii însângerate a colonizării, ale cărei proporții și moștenire nu au fost recunoscute în mod corect.”