ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidata la învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din toamnă mizează pe sprijinul comunității gay. O dovedește videoclipul de campanie al lui Hillary Clinton, realizat la finelle anului trecut, în care apar doi homosexuali ținându-se de mână și două lebiene sărutându-se.

"Lupta pentru egalitatea transgender nu s-a încheiat", afirmă fosta Primă Doamnă în clipul de promovare a candidauriri sale.

Hillary Clinton și-a lansat videoclipul de campanie anul trecut, când și-a anunțat intrarea în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016. În el apar, timp de aproximativ cinci secunde, doi bărbați care se țin de mână. Unul dintre ei spune "vara aceasta mă căsătoresc cu cineva de care îmi pasă cu adevărat".

Fosta senatoare și Primă Doamnă este o susținătoare a casatoriei între persoane de același sex încă din 2013.

„Drepturile omului sunt drepturile homosexualilor și drepturile homosexualilor sunt drepturile omului", este una dintre lozincile lui Hillary Clinton. Ea a promis, pe vremea în care șefa Departamentului de Stat, că va continuă să aibă pe agenda de lucru eliminarea discriminării pe motive care țin de orientarea sexuală. 

"Oamenii gay se nasc și aparțin fiecărei societăți din lume. A fi gay nu este o invenție a occidentalilor. Este o realitate a oamenilor", spune Clinton.