Candidata la învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din toamnă mizează pe sprijinul comunității gay. O dovedește videoclipul de campanie al lui Hillary Clinton, realizat la finelle anului trecut, în care apar doi homosexuali ținându-se de mână și două lebiene sărutându-se.

"Lupta pentru egalitatea transgender nu s-a încheiat", afirmă fosta Primă Doamnă în clipul de promovare a candidauriri sale.

Hillary Clinton și-a lansat videoclipul de campanie anul trecut, când și-a anunțat intrarea în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016. În el apar, timp de aproximativ cinci secunde, doi bărbați care se țin de mână. Unul dintre ei spune "vara aceasta mă căsătoresc cu cineva de care îmi pasă cu adevărat".

Fosta senatoare și Primă Doamnă este o susținătoare a casatoriei între persoane de același sex încă din 2013.

„Drepturile omului sunt drepturile homosexualilor și drepturile homosexualilor sunt drepturile omului", este una dintre lozincile lui Hillary Clinton. Ea a promis, pe vremea în care șefa Departamentului de Stat, că va continuă să aibă pe agenda de lucru eliminarea discriminării pe motive care țin de orientarea sexuală. 

"Oamenii gay se nasc și aparțin fiecărei societăți din lume. A fi gay nu este o invenție a occidentalilor. Este o realitate a oamenilor", spune Clinton.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews