Hillary Clinton a fost felicitată de Barack Obama pentru obținerea majorității de delegați necesare investiturii democrate la președinția SUA.

Președintele american, Barack Obama, a avut o discuție telefonică marți seara cu Bernie Sanders și cu Hillary Clinton, conform AFP.

"Președintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidați pentru că au desfășurat campanii pline de inspirație, care i-au entuziasmat pe democrați, care au determinat ca o nouă generație de americani să se implice în procesul politic și care au permis prezentarea unor propuneri importante astfel încât economia și politica noastră să fie folositoare lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere și de bani", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Case Albe, făcând referire la teme care au animat campania senatorului Vermont Bernie Sanders începând cu vara trecută.

"Președintele a felicitat-o pe doamna Clinton pentru că a obținut numărul necesar de delegați în vederea nominalizării democrate pentru alegerile prezidențiale americane", a adăugat acesta.

"De asemenea, la cererea senatorului Sanders, acesta din urmă și președintele se vor întâlni la Casa Albă, joi, pentru a continua discuția pe tema aspectelor importante ale acestor alegeri", a precizat Josh Earnest.

Bernie Sanders i-a anunțat pe susținătorii săi că nu va abandona cursa alegerilor primare democrate pentru șefia Casei Albei, după ce Hillary Clinton a revendicat victoria, relatează Le Figaro.

 "Vom lupta din greu pentru a câștiga alegerile primare din Washington" marțea viitoare, a declarat acesta în California.

"Și vom continua lupta noastră pentru dreptatea socială, economică, rasială și de mediu până în Philadelphia", a adăugat el, făcânt referire la convenția de investitură care va avea loc la finalul lunii iulie în statul american Pennsylvania.