Hillary Clinton a fost felicitată de Barack Obama pentru obținerea majorității de delegați necesare investiturii democrate la președinția SUA.

Președintele american, Barack Obama, a avut o discuție telefonică marți seara cu Bernie Sanders și cu Hillary Clinton, conform AFP.

"Președintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidați pentru că au desfășurat campanii pline de inspirație, care i-au entuziasmat pe democrați, care au determinat ca o nouă generație de americani să se implice în procesul politic și care au permis prezentarea unor propuneri importante astfel încât economia și politica noastră să fie folositoare lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere și de bani", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Case Albe, făcând referire la teme care au animat campania senatorului Vermont Bernie Sanders începând cu vara trecută.

"Președintele a felicitat-o pe doamna Clinton pentru că a obținut numărul necesar de delegați în vederea nominalizării democrate pentru alegerile prezidențiale americane", a adăugat acesta.

"De asemenea, la cererea senatorului Sanders, acesta din urmă și președintele se vor întâlni la Casa Albă, joi, pentru a continua discuția pe tema aspectelor importante ale acestor alegeri", a precizat Josh Earnest.

Bernie Sanders i-a anunțat pe susținătorii săi că nu va abandona cursa alegerilor primare democrate pentru șefia Casei Albei, după ce Hillary Clinton a revendicat victoria, relatează Le Figaro.

 "Vom lupta din greu pentru a câștiga alegerile primare din Washington" marțea viitoare, a declarat acesta în California.

"Și vom continua lupta noastră pentru dreptatea socială, economică, rasială și de mediu până în Philadelphia", a adăugat el, făcânt referire la convenția de investitură care va avea loc la finalul lunii iulie în statul american Pennsylvania.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews