Hillary Clinton a ajuns la numărul suficient de delegați pentru a obține învestitura democrată prezidențială, devenind prima femeie reprezentând un mare partid în cursa alegerilor prezidențiale din Statele Unite, potrivit luni agenției Associated Press, preluată de Reuters.

Clinton, fost secretar de stat, a ajuns la cei 2.383 de delegați necesari pentru a deveni nominalizarea democrată prezumtivă după o victorie decisivă weekendul trecut în Puerto Rico și o explozie de sprijin în ultimul moment de super-delegați, potrivit numărătorii AP.
   
Clinton a obținut 1.812 delegați în alegerile primare și caucus-uri (adunare de electori n.r.). Ea are de asemenea sprijinul a 571 de super-delegați, de asemenea potrivit numărătorii Associated Press.

Partidul Democrat își ține convenția la Philadelphia în iulie pentru a face nominalizarea oficială pentru alegerile din 8 noiembrie contra prezumtivului candidat republican Donald Trump, amintește Reuters.

Dar Bernie Sanders, senatorul de Vermont, contestă calculul și susține că "super-delegații", responsabili și aleși ai partidului, nu ar trebui incluși întrucât voturile lor vor fi oficiale doar la votul convenției democrate de învestitură de la Philadelphia din 25-28 iulie. El a explicat că Hillary Clinton nu va avea majoritatea absolută ținând cont doar de delegații desemnați în mod direct de alegerile primare.