ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clinton Foundation a primit o donație de un milion de dolari, în 2011, din partea unui stat acuzat că sprijină terorismul. Despre faptul că Hillary Clinton ar fi finanțată cu sume importante de state care contribuie și la finanțarea ISIS a vorbit și Julian Assange într-un interviu pentru RT.

Reprezentanții fundației au recunoscut că au acceptat o donație în valoare de un milion de dolari din partea Qatarului, în perioada în care Hillary Clinton ocupa funcția de secretar de stat, fără să informeze Departamentul de Stat. Asta, în ciuda faptului că actuala candidată democrată la președinția SUA și-a luat angajamentul de a examina examina donațiile din partea guvernelor străin, informează news.ro.

Donația a fost promisă de Qatar în anul 2011, când Bill Clinton a împlinit 65 de ani. Potrivit unul e-mail al lui John Podesta, directorul campaniei prezidențiale a lui Clinton, e-mail sustras de hackeri din contul acestuia, în anul următor reprezentanții Qatarului au încercat să se întâlnească cu fostul lider de la Casa Albă pentru a-i oefri cecul. 

Înainte de a deveni secretar de stat, Hillary Clinton a semnat in acord etic prin care și-a asumat sporirea transparenței în ceea ce privește propria fundație, precum și evitarea impresiei că politica externă a Statelor Unite putea fi influențată de donatori bogați.

În 2015, presa dezvăluia că fondurile Qatarului au ajutat organizația Statul Islamic să cumpere armament greu din unele țări din Europa de Est, grație unei rețele cu baza în Turcia. În paralel, Rusia și Germania au acuzat public Qatarul că sprijină financiar teroriștii ISIS. Acuzații similare au fost aduse și Turciei și Arabiei Saudite.