ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Homosexualii nu se mulțumesc cu mariajele în doi sau două.  Acum vor câte trei. Iar Brazilia îi lasă să-și pună priostriile.
 
Brazilia se vrea deschizătoare de drumuri către poligamia între femei. La Rio de Janeiro, în cartierul Barra de Tijuca, a fost înregistrat oficial primul caz de căsătorie civilă între trei femei: o directoare de firmă, de 32 de ani, o dentistă, tot de 32 de ani, și o directoare administrativă (34 de ani).
 
Notarul care a oficial căsătoria a explicat că baza juridică pentru legalizarea ceremoniei este aceeași stabilită prin decizia Tribunalului Federal, din 2011, prin care sunt legalizate căsătoriile între persoane de același sex.
 
De teama unor reacții negative din partea oamenilor și a unor eventuale probleme la locul de muncă, cele trei mirese au preferat să rămână anonime, scrie presa braziliană, preluată de ziarul blitzquotidiano.
 
Într-una dintre țările cele mai catolice din lume, mariajele între persoane de același sex sunt tabu. Anul trecut, Biserica Catolică din Brazilia a anunţat în premieră că este în favoarea uniunilor civile dintre persoanele de acelaşi sex, într-un gest fără precedent pentru lumea creştină tradiţională. Brazilia este una dintre ţările care au o legislaţie permisivă în privinţa drepturilor comunităţii LGBT.