Homosexualii nu se mulțumesc cu mariajele în doi sau două.  Acum vor câte trei. Iar Brazilia îi lasă să-și pună priostriile.
 
Brazilia se vrea deschizătoare de drumuri către poligamia între femei. La Rio de Janeiro, în cartierul Barra de Tijuca, a fost înregistrat oficial primul caz de căsătorie civilă între trei femei: o directoare de firmă, de 32 de ani, o dentistă, tot de 32 de ani, și o directoare administrativă (34 de ani).
 
Notarul care a oficial căsătoria a explicat că baza juridică pentru legalizarea ceremoniei este aceeași stabilită prin decizia Tribunalului Federal, din 2011, prin care sunt legalizate căsătoriile între persoane de același sex.
 
De teama unor reacții negative din partea oamenilor și a unor eventuale probleme la locul de muncă, cele trei mirese au preferat să rămână anonime, scrie presa braziliană, preluată de ziarul blitzquotidiano.
 
Într-una dintre țările cele mai catolice din lume, mariajele între persoane de același sex sunt tabu. Anul trecut, Biserica Catolică din Brazilia a anunţat în premieră că este în favoarea uniunilor civile dintre persoanele de acelaşi sex, într-un gest fără precedent pentru lumea creştină tradiţională. Brazilia este una dintre ţările care au o legislaţie permisivă în privinţa drepturilor comunităţii LGBT.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews