ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O știre transmisă vineri de instituțiii de presă ca CNN , Reuters și The Guardian, preluată pe nemestecate de site-uri din România, inclusiv de cei de la HotNews, s-a dovedit a fi un „fake news”.  
 
O mistificare a unei fraze rostite de Suveranul Pontif. Pentru că NU, Papa Francisc nu a spus nicio secundă, așa cum au trâmbițat americanii de la CNN, britanicii de la Reuters și cei de la HotNews că „e mai bine să fii ateu decât un catolic ipocrit”. 
 

Pentru cei care vor să afle exact care a fost mesajul Papei Francisc,  la predica Sfintei Liturghii celebrată ieri, 23 februarie 2017, în capela Casei Sfânta Marta din Vatican,  ar fi bine să consulte cel mai important canal de știri al Vaticanului, Radio Vatican. 

Și, iată cuvintele rostite de Suveranul Pontif: 

„Ce este scandalul? Scandalul este să spui un lucru și să faci altul; este viața dublă. Viața dublă în totul: eu sunt foarte catolic, merg mereu la Liturghie, aparțin acestei asociații și celeilalte; dar viața mea nu este creștină, nu îi plătesc în mod corect pe angajații mei, exploatez lumea, sunt murdar în afaceri, fac spălare de bani… viață dublă. Mulți catolici sunt așa, și scandalizează. De câte ori am auzit, fiecare dintre noi, «decât să fii catolic precum acela, mai bine ateu». Și acela este scandal. Te distruge. Te trage în jos. Și asta se întâmplă în fiecare zi, este suficient să vedem jurnalul sau să citim ziarele. În ziare sunt multe scandaluri și se face o mare publicitate scandalurilor. Și cu scandalurile se distruge”.

Este clar ca bună-ziua, așadar, că Papa Francisc nu a spus că e mai bine să fii ateu decât un catolic ipocrit, explicând că această frază este rostită adesea de alți oameni atunci când vor să se refere la anumiți catolici ipocriți.
 
Conform teologiei catolice, „scandal” este orice păcat care poate răni spiritualitatea altei persoane. Deci, Suveranul Pontif a dorit să spună că atunci când catolicii sunt ipocriți, pot provoca „scandal”, îi pot leza pe ceilalți, făcându-i pe mulți să creadă că mai bine ar renunța la catolicism.