ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul revistei Playboy, Hugh M. Hefner, a murit la vârsta de 91 de ani, anunță presa internațională.

Hefner, un hedonist și unul dintre artizanii revoluției sexuale care a cuprins omenirea din anii 60 ai secolului trecut, a construit un vast imperiu bazat pe specularea și amplificarea sexualității. Simbolul acestui imperiu este reprezentat de femeile „îmbrăcate” în iepuri, pentru cei bogați.

Hefner a editat primul număr al revistei Playboy în 1953, într-o vreme în care America era încă o țară puternic catolic-protestantă, lansând pe piață fotografii ale lui Marilyn Monroe făcute însă, cu ani înainte.

Într-un an, revista a ajuns la 200.000, iar în cinci ani, la 1 milion de exemplare. În nici 20 de ani, Playboy a ajuns la 7 milioane de cititori și a inspirat apariția altor reviste și mai deocheate. Internetul i-a scăzut puterea, însă, Playboy ajungând la 3 milioane de cititori în secolul XXI și la reducerea numărului de apariții tipărite de la 12 la 11. Mai mult, a ajuns să condamne chiar monstrul pe care l-a creat, pentru că în 2015 a anunțat că nu va mai publica fotografii cu femei dezbrăcate, pe motiv că există prea multă nuditate pe internet!

Hefner nu și-a ascuns niciodată satisfacția de a fi distrus morala tradițională în ceea ce privește relațiile sexuale dintr-o căsnicie. Întrebat de cel mai mândru lucru realizat în viață, defunctul a răspuns: „Faptul că am decontaminat noțiunea de sex înainte de căsnicie. Asta îmi produce o mare satisfacție”. De altfel, chiar numele revistei este o invitație la o viață promiscuă, „fără obligații” pentru bărbați.

De alfel, este mai mult decât relevant faptul că Hefner s-a declarat inspirat de studiul lui Alfred Kinsey despre sexualitate, publicat în 1948, despre care a afirmat că „a produs o trezire uriașă a din punct de vedere sexual” în America.  Este de notorietate faptul că studiul respectiv conține o mulțime de erori metodologice, printre care enumerăm faptul că Alfred Kinsey a eliminat 75% dintre datele obținute care nu corespondeau tezelor pe care le voia demonstrate. De asemenea, metodele lui Kinsey erau, cel puțin, imorale, având în vedere că a plătit adulți pentru a întreține relații sexuale cu copii, rezultând între 317 și 2035 molestați.

De altfel, beneficiarii „revoluției sexuale” nu au fost femeile, ci tot bărbații care au avut mână liberă în a face ceea ce până atunci era interzis. Femeile care au lucrat la Playboy erau deseori abuzate, muncite până la epuizare și exploatate. Totul în numele „libertății sexuale”. „Femeile sunt principalele beneficiare ale eliberării de vechile și ipocritele noțiuni despre sexualitate”, clama Hefner.

 Un fost model playboy, Gloria Steinem, a scris despre rezultatele reale ale revoluției sexuale declanșate de Hugh Hefner. „Iepurașii Playboy erau fete lipsite de educație, muncite până la epuizare și subplătite. Nu era o activitate erotică, ci chiar pornografică. Hugh Heffner este ultima persoană din lume sub care aș vrea să intru în istorie”, a scris ea într-un articol din revista Show.

Hefner a fost căsătorit de trei ori (cu Mildred Williams între 1949-1959, Kimberley Conrad 1989 - 2010 și Crystal Harris din 2012 încoace), ultima nevastă având cu 60 de ani mai puțin decât bătrânul hedonist. Hefner a trăit în concubinaj cu numeroase femei, promovând acest stil de viață ca model pentru bărbați, deși la sfârșitul vieții a admis că s-a simțit mereu, singur.

În ciuda acestor mari probleme, sau poate tocmai de-aceea, mass-media îl va portretiza pe Hefner drept un erou.