ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Hunter Biden, fiul președintelui proiectat Joe Biden, a anunțat miercuri seară că activitățile sale fiscale fac obiectul unei investigații federale, o situație care generează noi semne de întrebare referitoare la afacerile financiare expuse în timpul campaniei electorale a tatălui său.

Într-un comunicat transmis de echipa de tranziție a  lui Joe Biden, Hunter Biden afirmă că a aflat despre această anchetă marți.

„Tratez foarte serios acest caz, dar sunt încrezător că o analiză profesionistă și obiectivă asupra acestor probleme va demonstra că mi-am gestionat în mod adecvat și legal activitățile, inclusiv cu ajutorul consilierilor fiscali profesioniști”, afirmă Hunter Biden în comunicat, conform agenției Associated Press.
 
 Un oficial al Departamentului de Justiție confirma luna trecută că FBI a deschis o anchetă penală împotriva lui Hunter Biden și asociaților săi în 2019, pentru acuzații de spălare de bani și că ancheta este activă.
 
Reporterul de investigație James Rosen a vorbit, de asemenea, cu un martor important și are mai multe detalii despre aceste acuzații, transmite jurnalista americană Jasmine Brooks într-un material video tradus de Prodocens Media.
 

Hunter Biden a fost criticat frecvent de președintele Donald Trump și de aliații acestuia, care l-au acuzat că a profitat de conexiunile sale politice.
 
Donald Trump și susținătorii săi au denunțat presupuse acte de corupție asociate activităților pe care Hunter Biden le-a desfășurat în Ucraina în perioada în care tatăl său, Joseph Biden, era vicepreședinte al SUA.