ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hunter Biden a fost inculpat de tribunalul federal din Delaware pentru trei capete de acuzare legate de posesia unei arme în timp ce folosea narcotice.

Două acuzații sunt legate de faptul că Biden ar fi depus un formular în care susținea că nu consuma droguri ilegale în momentul în care a achiziționat un revolver Colt Cobra în octombrie 2018. Al treilea cap de acuzare susține că deținea o armă de foc în timp ce consuma un narcotic, relatează nbcnews.  

Rechizitoriul istoric împotriva fiului președintelui în exercițiu vine după ce un acord de pledoarie, care ar fi putut pune capăt unei anchete de ani de zile împotriva lui Hunter Biden, a fost anulat și exact în momentul în care republicanii Camerei au lansat o anchetă pentru demitere în efortul de a obține înregistrări bancare și alte documente de la președinte și fiul său.

Cazul este supravegheat de consilierul special David Weiss, care a condus și ancheta. Weiss, desemnat de Trump, a fost menținut în funcția de procuror al Statelor Unite pentru Delaware datorită naturii sensibile și unice a investigației asupra fiului președintelui de către Departamentul de Justiție, o parte a puterii executive condusă de președinte. Procurorul general al SUA, Merrick Garland, l-a numit consilier special pe Weiss în august, când negocierile cu privire la taxe și acuzațiile privind deținerea de arme s-au întrerupt.

Ancheta lui Weiss a fost deschisă în 2018, cu un an înainte ca Joe Biden să-și anunțe candidatura la președinte, potrivit unei surse familiare cu ancheta, și s-a axat pe finanțele tânărului Biden.

Cele două părți au ajuns în iulie la un acord de recunoaștere a vinovăției, care a cerut ca Hunter Biden să pledeze vinovat în fața instanței federale din Delaware pentru două acuzații de contravenție pentru că nu și-a plătit impozitele, recunoaștere în schimbul recomandării de către procurori a unei sentințe de punere în libertate sub supraveghere. O acuzație separată pentru deținerea ilegală a unei arme Colt Cobra .38 Special ar fi fost anulată în doi ani dacă Biden ar fi onorat ceea ce este cunoscut ca un acord de diversiune.

Procurorii au spus că prevederea din acordul de diversiune nu îl va proteja de diferite acuzații, în timp ce avocații lui Hunter Biden au spus că îl va proteja. Judecătorul districtual Maryellen Noreika, un judecător desemnat de Trump, a cerut ambelor părți mai multe informații, iar acordul s-a destramat ulterior.

În dosarele ulterioare în instanță, biroul lui Weiss a remarcat că, fără acordul de recunoaștere a vinovăției, existau probleme legate de locul de desfășurare și, cel mai probabil, cazul ar trebui judecat în California sau Washington, D.C. Procurorii au sugerat, de asemenea, că ar putea aduce acuzații diferite în noul caz.

Între timp, avocatul Hunter Biden, Abbe Lowell, a susținut că acordul de diversiune este încă în vigoare, deoarece a fost deja semnat de clientul său și de procurori și a spus că „împiedecă orice acuzație suplimentară care să fie depusă împotriva domnului Biden”.

Procurorii contestă faptul că acordul este în vigoare, argumentând că îi lipsește o semnătură necesară din partea departamentului de probațiune.

Anexele la acordul de recunoaștere a vinovăției și la acordul de diversiune care au fost depuse în instanță au dat vina pe comportamentul lui Biden în cazurile de neplătire a taxelor și deținere ilegală de arme, pe dependența sa de droguri și alcool.

Casa Albă a menținut tacerea în mare măsură cu privire la anchetă, dar președintele și-a apărat fiul într-un interviu cu Stephanie Ruhle de la MSNBC, pe 5 mai.

„În primul rând, fiul meu nu a făcut nimic rău”, a spus președintele. „Am incredere in el.”

Întrebat de Ruhle cum afectează președinția sa acuzațiile împotriva fiului său, Biden a spus: „Îmi afectează președinția făcându-mă să mă simt mândru de el”.