ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal monstru la Washington: rețeaua șpăgilor lui Joe Biden dezvăluită public. Sume de milioane de dolari oferite în schimbul serviciilor politice ale actualului președinte al SUA.

Jamer Comer, președintele Republican al Comisiei pentru Supraveghere din Camera Reprezentanților, a organizat miercuri, 10 mai, o conferință de presă pentru a prezenta o serie de dovezi ale corupției familiei Biden.

Cu acest prilej, Comer a declarat că a descoperit o „rețea de societăți comerciale cu răspundere limitată” care au primit în milioane de dolari din țări străine în contul unor avantaje politice oferite de familia Biden.

Într-o declarație publică făcută de James Comer se arată:

„Membrii familiei Biden și asociații săi comerciali au creat o rețea de peste 20 de companii – majoritatea fiind societăți cu răspundere limitată înființate în timpul vice-președinției lui Joe Biden.”

Rețeaua de companii a primit plăți care variau între 5.000 de dolari și 3 milioane de dolari.

Și mai departe:

„Extrasele bancare demonstrează că familia Biden, asociații săi și companiile sale au primit peste 10 milioane de dolari de la firme ale unor cetățeni străini. Comisia a identificat plăți către membrii familiei Biden făcute de firme străine în timp ce Joe Biden era vicepreședinte al SUA și după ce a părăsit funcția publică.”

Cazul de mită asupra căruia James Comer a insistat cel mai mult este cel al milionului de dolari primit pe filiera românească.

În raportul lui Comer se arată:

„Activitățile familiei Biden și ale asociaților săi în România prezintă în mod clar indiciile unei scheme de corupție, din 2015 până în 2017. În timp ce vicepreședintele Biden dădea României lecții de corupție și de corectitudine, Hunter Biden a primit – prin asociatul lui Biden, Rob Walker, - peste un milion de dolari de la o companie controlată de un român acuzat de corupție (Gabriel Popoviciu).”

Iar ziarul britanic Daily Mail scrie următoarele:

„Tranzacțiile românești prezentate în documentele bancare publicate de comisie proveneau de la o companie cipriotă controlată de Gabriel Popoviciu – care în acea vreme se afla sub anchetă pentru corupție penală în România și a fost ulterior condamnat pentru infracțiuni legate de mituire.

„Între 2015 și 2017, Robin Walker SRL a primit 3 milioane de dolari de la Bladon Enterprises Limited – compania cipriotă a lui Popoviciu – care a plătit ulterior membrilor familiei Biden o sumă totală de peste 1 milion de dolari.”

Și relatarea din Daily Mail face o foarte interesantă legătură între mita către familia Biden și vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă:

„Primele plăți au fost primite de SRL (al lui Robin Walker) cu doar câteva săptămâni înainte ca vicepreședintele de atunci (al SUA) să îl primească pe președintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, ocazie cu care au discutat despre măsuri anticorupție.”

I-a dat Klaus Iohanis șpagă lui Joe Biden pentru a fi primit la Casa Albă?

(Iată-l mai jos pe Biden afirmând că în România corupția este un cancer.)

Investigația Republicanilor de la Washington ne poate oferi un răspuns în perioada următoare.

Iar raportul din Daily Mail continuă astfel:

„Conturile familiei Biden au câștigat 1,038 de milioane de dolari de la Robinson Walker SRL, ca urmare a unei serii de 17 depozite, dintre care 16 efectuate în timp ce Joe Biden se afla încă la Casa Albă.”

Pentru a conchide:

„Reiese din extrasele bancare că membrii familiei Biden foloseau Robin Walker SRL pentru a ascunde că sursa acestor plăți era Popoviciu.”

Un alt capitol la fel de interesant al relațiilor comerciale dubioase ale familiei Biden este cel cu China.

Scrie Daily Mail:

„Pe data de 16 martie, Comer a dat publicității un memorandum al First Bank în care sunt detaliate condițiile unei plăți de 3 milioane de dolari din 2017 primite de asociatul familiei Biden, Rob Walker din partea companiei State Energy HK Ltd legată de compania CEFC China Energy.

„Circa 1 milion din acești bani au fost transferați apoi de Walker mai multor membri ai familiei Biden – printre care Hallie Biden (soția răposatului fiu al lui Joe Biden, Beau, cu care Hunter a avut o aventură) – prin mai mult de 15 plăți.”

Și Comer a conchis:

„Nu este clar ce fel de servicii au fost oferite pentru a obține asemenea sume exorbitante de bani.”