ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a descris lockdown-urile împotriva covid-19  drept „dictatură”.
 
Aceste măsuri de blocare sunt „la modă în rândul autorităților care vor să arate că sunt dictatori”, a spus președintele mexican, citat de Associated Press.

El consideră că susținătorii acestor măsuri au „instincte autoritare” și nu respectă libertatea poporului. „Mulți dintre ei vor să-și arate instinctele autoritare. Lucrul fundamental este să garantăm libertatea”, a continuat Obrador.
 
López Obrador a rezistat cu tărie eforturilor de a introduce lockdown-uri în Mexic, în ciuda popularității acestor măsuri din alte țări din America Latină.
 
În timpul conferinței de presă, López Obrador s-a pronunțat și împotriva obligativității purtării măștii, exprimându-și convingerea că purtarea ei ar trebui să fie voluntară.

„Toată lumea este liberă”, a adăugat López Obrador. „Cine dorește să poarte o mască de față ca să se simtă în siguranță o poate face.”
 
Guvernul federal mexican condus de López Obrador a adoptat o atitudine sceptică atât față de utilizarea în masă a măștilor, cât și de testarea în masă a populației pentru COVID-19,  notează AP.