ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ISIS a executat 16 comercianți irakieni care transportau alimente din orașul Baiji înspre Haditha.

"Victimele transportau mărfuri, în mare parte produse alimentare, legume, de la Baiji la Haditha", a relatat la telefon primarul din Haditha. "Comercianții au fost opriți la un punct de control și sechestrați. Apoi unii au fost executați prin împușcare, alții prin tăierea gâtului."

Locuitorii au găsit cadavrele pe drum și un mesaj în care se spune că execuțiile au fost pentru a răzbuna moartea jihadiștilor uciși în timpul unei bătălii recente de lângă Haditha. 

Baiji este un oraș cu circa 200.000 de locuitori din nordul Irakului, situat la 210 km nord de Bagdad, pe drumul principal spre Mosul. Baiji este sub control ISIS în timp ce Haditha, la 130 km sud-vest, este ultimul oras important din provincia Anbar aflat încă sub controlul guvernului. Haditha este izolat în Anbar, unde ISIS controlează granița cu Siria la vest și cea mai mare parte a provinciei la est, inclusiv capitala Ramadi ocupată pe 17 mai.