ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea teroristă Statul Islamic a publicat un clip de propagandă cu un băiat american, în vârstă de 10 ani, aflat la Rakka, în Siria, care îl amenință pe președintele american Donald Trump, a anunțat centrul de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE.

Băiatul, care se prezintă drept Yousef și care susține că este fiul unui soldat american, susține că s-a mutat în Siria cu mama sa, în urmă cu doi ani, scrie Al Araby,co.uk.

În clipul de șapte minute, copilul pare să citească mesajul și este arătat plimbându-se printre ceea ce afirmă că sunt ruinele orașului sirian Rakka.

„Mesajul meu către Trump, marioneta evreilor: Allah ne-a promis victorie, ți-a promis ție înfrângere”, spune Yousef.

„Această luptă nu se va termina la Rakka sau Mosul. Se va termina pe pământurile tale”, a adăugat băiatul, care vorbește engleză fluent, cu accent american.

În unele secvențe, el apare citind în arabă, din Coran, și ținând o pușcă în mâini.

Gruparea teroristă a mai folosit în trecut ostatici occidentali în clipuri de propagandă, dar este prima dată când apare un copil american. Departamentul de Stat a condamnat vehement înregistrarea.

Gruparea islamistă a recrutat mii de copii în Irak și Siria, iar zeci dintre ei au fost trimiși pe front și au murit.