ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cea mai nouă înregistrare difuzată de gruparea Statul Islamic, jihadiștii amenință statele care bombardează centrele teroriste din Siria că vor avea aceeași soartă ca Franța.

Statul Islamic avertizează că ținta atentatelor ar putea deveni acum Washingtonul, care ar putea avea aceeași soartă ca Parisul, după cum se arată într-un comunicat al jihadiștilor ISIS, citat de cotidianul libanez Daily Star, preluat de agenția italiană ANSA.

”Spunem acum statelor care iau parte la campania cruciată că, atunci când o vrea Dumnezeu, așa cum am lovit Franța, în centrul său, Parisul, jurăm că vom lovi America în centrul său, Washington”, spune un bărbat în înregistrarea video.

ISIS a revendicat atentatele de la Paris care au provocat moartea a 130 de persoane și au rănit peste 350 de oameni. Gruparea jihadistă preciza că opt luptători de-ai săi înarmați cu centuri cu explozibil și arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate.

Potrivit declarației citate, atacurile au avut ca scop să arate că Franța va rămâne o țintă a grupării jihadiste atât timp cât Parisul își continuă politicile actuale în Orientul Mijlociu.