ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea Stat Islamic a publicat un videoclip în care anunță că a decapitat, de Crăciun 11 creștini din Nigeria, cu scopul de a răzbuna uciderea liderului organizației, din octombrie, conform BBC.

Toate victimele erau bărbați, însă nu au fost furnizate detalii suplimentare despre aceștia, în afară de faptul că au fost capturați recent în statul Borno, din nord-estul Nigeriei.

Videoclipul de 56 de secunde a fost produs de „agenția de știri” specială a grupării, IS Amaq, și a fost lansat pe 26 decembrie. Analiști citați de BBC spun că întreaga acțiune a fost planificată pentru a fi prezentată în perioada Crăciunului.

În imagini, unul dintre ostatici este împușcat mortal, în timp ce ceilalți 10 sunt puși la pământ și decapitați.

Reamintim că liderul organizației Stat Islamic și purtătorul de cuvânt al acesteia, Abu Bakr al-Baghdadi și Abul-Hasan Al-Muhajir, au fost uciși în Siria la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit presei americane, al-Baghdadi și-a detonat o centură încărcată cu explozivi în momentul în care a fost încercuit de soldați ai SUA.

Mai mulți locotenenți de-ai liderului ISIS au fost, de asemenea, uciși în operațiune.