ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația teroristă Statul Islamic a difuzat un filmuleț în care lansează un apel către islamiștii din Balcani: Uniți-vă și ucideți creștinii!

ISIS reia amenințările la adresa "necredincioșilor" din Balcani, avertizând că regiunea va deveni un nou front împotriva Europei creștine.
 
Trebuie "răsturnat de la putere guvernul trădător din Bosnia Herzegovina și creat un califat în Balcani, pentru cucerirea Europei creștine", spune în mesajul video de propagnadă un jihadist ISIS, conform presei din Serbia și Bosnia. Teroristul susține că pentru realizarea acestui scop nu trebuie decât "să fie otrăviți necredincioșii, uciși, iar casele și mașinile să le fie aruncate în aer". În imaginile video apar diverși combatanți ISIS provenind din Bosnia, Kosovo și Albania.
 
Filmul ISIS menționează, de asemenea, că în Balcani au avut loc numeroase lupte între creștini și musulmani de-a lungul secolelor, iar acum această regiune a devenit pentru islamiști un nou front și un scut împotriva „cruciaților” europeni.
Prezența jihadiștilor grupării Statul Islamic nu este o noutate. În Bosnia Herzegovina, în timpul războiului din Balcani, au fost create miliții formate din musulmani, care luptau împotriva forțelor sârbo bosniace și croato bosniace. Mulți dintre acești luptători de gherilă au rămas în Bosnoa după terminarea războiului, contribuind la dezvoltarea diverselor focare de radicalism.
 
Jihadiștii ISIS nu sunt la prima amenințare de acest gen. Ei au susținut în trecut că doresc crearea, în Balcani, a unui avanpost islamist, de unde apoi să declanșeze un atac în inima Europei creștine.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews