ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul serviciilor olandeze contraterorism, Dick Schoof, a declarat într-un interviu acordat Associated Press că Statul Islamic are între 60 și 80 de agenți în Europa, pregătiți să comită atentate.

Potrivit oficialului, acești combatanți au primit ordine din partea ISIS „să nu meargă în Siria și Irak, ci să pregătească atacuri în Europa" El a salutat faptul că, în ultimele șase luni, numărul acestor „combatanți teroriști străini” nu a crescut, dar a avertizat că acest lucru „nu înseamnă că amenințarea potențială reprezentată de cei care au călătorit deja a scăzut”.

Potrivit lui Schoof, operațiunile militare în curs pentru a elibera teritoriile cucerit de Statul Islamic în Siria și Irak joacă un rol important în dispersarea islamiștilor. Săptămâna trecută, ministrul belgian de Interne Jan Jambon a avertizat că un "val” de 3.000, până la 5.000 de combatanți ai organizației teroriste Statul Islamic s-ar putea întoarce în Europa, din cauza înfrângerilor suferite de ISIS în Orientul Mijlociu.