ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii Statului Islamic au anunțat că au executat un presupus agent al serviciilor secrete ruse, difuzând o înregistrare video cu decapitarea ostaticului, scrie Daily Mail.

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a confirmat că bărbatul ucis de ISIS este cetățean rus, din Cecenia, și a amenințat că moartea sa va fi răzbunată.

Înregistrarea video prezintă un ostatic îmbrăcat într-un costum portocaliu care mărturisește că ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse. Apoi, într-un alt loc, un călău amenință în limba rusă că Statul Islamic va comite atentate contra Rusiei, după care decapitează ostaticul, conform celor de la SITE, un specializat în monitorizarea site-urilor islamiste. Institutul SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, a comunicat că înregistrarea video - intitulată "Rușii vor fi dezamăgiți și umiliți" - a fost difuzată din orașul sirian Raqqa, fieful rețelei teroriste Stat Islamic.
 
Kadîrov a declarat joi presei că victima era cetățean rus, de etnie cecenă, dar a precizat că nu există nicio confirmare a legăturilor pe care acesta le-ar fi avut cu ISIS.

Luna trecută, liderul cecen a făcut apel la musulmanii din întreaga lume să se unească și să lupte pentru distrugerea organizatiei teroriste Statul Islamic.