ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii Statului Islamic au anunțat că au executat un presupus agent al serviciilor secrete ruse, difuzând o înregistrare video cu decapitarea ostaticului, scrie Daily Mail.

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a confirmat că bărbatul ucis de ISIS este cetățean rus, din Cecenia, și a amenințat că moartea sa va fi răzbunată.

Înregistrarea video prezintă un ostatic îmbrăcat într-un costum portocaliu care mărturisește că ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse. Apoi, într-un alt loc, un călău amenință în limba rusă că Statul Islamic va comite atentate contra Rusiei, după care decapitează ostaticul, conform celor de la SITE, un specializat în monitorizarea site-urilor islamiste. Institutul SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, a comunicat că înregistrarea video - intitulată "Rușii vor fi dezamăgiți și umiliți" - a fost difuzată din orașul sirian Raqqa, fieful rețelei teroriste Stat Islamic.
 
Kadîrov a declarat joi presei că victima era cetățean rus, de etnie cecenă, dar a precizat că nu există nicio confirmare a legăturilor pe care acesta le-ar fi avut cu ISIS.

Luna trecută, liderul cecen a făcut apel la musulmanii din întreaga lume să se unească și să lupte pentru distrugerea organizatiei teroriste Statul Islamic.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews