Poliția daneză anchetează un act de vandalism care a vizat celebra statuie „Mica Sirenă” din Copenhaga, ce are o înălțime de 1,25 metri, a anunțat presa locală, citată de DPA, potrivit agerpres.

Mesajul „Pește Rasist” a fost scris cu un pulverizator de vopsea pe stânca pe care a fost montată statuia, a relatat tabloidul Ekstra Bladet. Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care a avut loc incidentul, însă celebra statuie daneză a fost de-a lungul anilor ținta unor vandali și protestatari, care au vopsit-o în diverse culori și chiar i-au tăiat capul și unul dintre brațe. La un moment dat, „Mica Sirenă” a fost drapată cu o burka.

În ianuarie, mesajul „Free Hong Kong” a fost scris cu vopsea roșie la baza statuii. „Mica Sirenă”, inspirată din povestirea omonimă a scriitorului danez Hans Christian Andersen, a fost inaugurată în portul din Copenhaga în anul 1913.

Recent, și alte statui din Danemarca au fost vandalizate, inclusiv statuia misionarului danezo-norvegian Hans Egede din Copenhaga, care a fost vopsită în roșu. Hans Egede este creditat cu înființarea orașului Nuuk, capitala Groenlandei, în 1728.