Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk recunoaște politica de genocid dusă de Kiev împotriva populației din Donețk.

Aflat într-o vizită la Paris, premierul Ucrainei a admis implicit faptul că regimul de la Kiev duce o politică de exterminare a populației din regiunea separatistă Donețk, unde au loc, de peste un an, confruntări între armata guvernului și separatiștii pro-ruși, scrie revista franceză Agora Vox.
Iațeniuk a fost întrebat de unul dintre ziariști ”Când veți opri genocidul din Donețk”.

Termenul ”genocid” nu a părut să-l deranjeze pe șeful guvernului de la Kiev, care a răspuns prompt la întrebare:

”Când Putin se va retrage și va respecta obligațiile care îi revin în urma acordurilor de la Minsk și va pune capat încălcărilor dreptului internațional și când acțiunile Rusiei vor fi pedepsite”.

Astfel premierul Ucrainei a admis, probabil fără să vrea, genocidul la care sunt supuși locuitorii Donețkului de către autoritățile de la Kiev, scrie revista franceză.

Numărul victimelor conflictului din sudul Ucrainei este de ordinul miilor. Conform ultimelor date, în urma confruntărilor din estul separatist au fost ucise peste 6.000 de persoane, in timp ce 80.000 au fost nevoite să-și părăsească locuințele.

 

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.