ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Arhiepiscopiei de Belgorod a Bisericii Ortodoxe Ruse au emis o declarație care denunță un tablou creat în stilul unei icoane ortodoxe, reprezentandu-l pe Stalin.

Mai mulți oameni s-au adunat pe câmpul Prokhorovka, locul unei bătălii-cheie din cel de-Al Doilea Război Mondial, în regiunea Belgorod a Rusiei, pentru a organiza o ceremonie specială dedicată celor care au murit ân lupta. Cu ei au adus și o pictură, numită "Sfânta Maică Suverană", care îl înfățișează pe Stalin și mareșalii săi în Piața Roșie, sub privirea Maicii Domnului, informează site-ul Ukraine Today.

"Icoana" a provocat controverse și dezbateri legate de prezența lui Stalin în ea, știut fiind faptul că fostul dictator sovietic a ajucat un un rol esențial în distrugerea Bisericii, în 1930. Arhiepiscopia de Belgorod a atacat pictura, spunând că imaginea nu poate fi considerată o icoană, ci o blasfemie.
 
Nu este prima dată în istoria Rusiei post-sovietice, când imaginea lui Stalin este asociată cu cea a Ortodoxiei.