ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorii Barbie, Mattel, au lansat, miercuri, seria Creatable World, păpușa- care poate să fie fată, băiat sau chiar ambele genuri- fiind testată anterior pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 "copii transsexuali” scrie Hotnews.

Potrivit sursei citate, compania americană a precizat că păpușa poate fi fată, băiat, non-binară (nici,nici- n.red) sau poate reprezenta ambele genuri.

Înainte de a lansa jucăria, Mattel a testat-o pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 copii care "au fost identificați drept transsexuali”.

„Au fost câțiva copii care ne-au spus că le displace Crăciunul pentru că știu că găsesc sub brad jucării nepotrivite pentru ei. Asta este prima păpușă pe care o pot găsi sub brad și pot realiza că e pentru ei, pentru că este potrivită pentru oricine”, a declarat Monica Dreger, reprezentantă a companiei.

Compania precizează că "păpușile din seria Creatable World au trăsături neutre pentru a le permite copiilor să le atribuie o anumită identitate și să își poată transpună propria imagine în ele”. Astfel, fiecărei păpuși din seria Creatable World îi pot fi adăugate accesorii și articole vestimentare diverse, precum peruci, hanorace și tricouri.

Mattel a încheiat parteneriate și cu diferite case de modă precum Christian Dior, Givenchy, Vera Wang, Ralph Lauren și Oscar de la Renta, pentru a crea "păpuși speciale”.​