Producătorii Barbie, Mattel, au lansat, miercuri, seria Creatable World, păpușa- care poate să fie fată, băiat sau chiar ambele genuri- fiind testată anterior pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 "copii transsexuali” scrie Hotnews.

Potrivit sursei citate, compania americană a precizat că păpușa poate fi fată, băiat, non-binară (nici,nici- n.red) sau poate reprezenta ambele genuri.

Înainte de a lansa jucăria, Mattel a testat-o pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 copii care "au fost identificați drept transsexuali”.

„Au fost câțiva copii care ne-au spus că le displace Crăciunul pentru că știu că găsesc sub brad jucării nepotrivite pentru ei. Asta este prima păpușă pe care o pot găsi sub brad și pot realiza că e pentru ei, pentru că este potrivită pentru oricine”, a declarat Monica Dreger, reprezentantă a companiei.

Compania precizează că "păpușile din seria Creatable World au trăsături neutre pentru a le permite copiilor să le atribuie o anumită identitate și să își poată transpună propria imagine în ele”. Astfel, fiecărei păpuși din seria Creatable World îi pot fi adăugate accesorii și articole vestimentare diverse, precum peruci, hanorace și tricouri.

Mattel a încheiat parteneriate și cu diferite case de modă precum Christian Dior, Givenchy, Vera Wang, Ralph Lauren și Oscar de la Renta, pentru a crea "păpuși speciale”.​
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews