ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Serafim de Kythira, Grecia, a fost arestat, sâmbătă, pe motiv ca nu a ținut cont de interdicția Guvernului de la Atena de a se mai sluji în bisericile din țară, până pe data de 30 martie, ca parte a restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei coronavirusului, informează site-ul Greek Reporter.

Mitropolitul de Kythera a fost arestat pentru că a deschis ușile Bisericii Răstignirii și pentru că bătut clopotele, chemându-i pe credincioși la Sfângta Liturghie.

Ierarhul a susținut că nu a primit circulara trimisă de Arhiepiscopul Atenei și al Întregii Grecii, Ieronymos, cu privire la interzicerea slujbelor bisericești și a serviciilor religioase.
 
Dus la secția de poliție a orașului, unde i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, acesta a fost ulterior eliberat pe cauțiune.
 
Incidentul a fost confirmat și de primarul orașului Kythera, care a declarat: „A încălcat deciziile guvernului cu privire la adunările bisericești și religioase și se află în prezent în custodia poliției. A fost întocmit un dosar penal și a fost informat procurorul de caz”.
 
În Grecia, suspendarea slujbelor este în vigoare până la sfârșitul lunii aprilie, însă purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, nu exclude ca această măsură să fie extinsă până după Săptămâna Mare. 

După o reuniune tensionată în care episcopii au avut opinii împărțite despre înfruntarea pandemiei, Sfântul Sinod a lansat zilele trecute un comunicat în care anunță suspendarea tuturor slujbelor, cu excepția celei duminicale, cerând grupurilor vulnerabile să nu participe la acestea