ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul mișcării șiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a anunțat, luni, că gruparea și aliații săi vor începe din nou să se concentreze asupra cauzei palestiniene, după ce au declarat victorie în restul regiunii, informează Reuters, citată de Mediafax.

El s-a adresat, printr-un video, manifestanților din Beirut, adunați să protesteze împotriva deciziei Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de muta ambasada americană acolo.

Hassan Nasrallah a cerut aliaților să creeze o strategie "în teren" pentru a confrunta Israelul. 

Gruparea Hezbollah, susținută de Iran, a combătut organizația militantă Stat Islamic în Siria, împreună cu aliații regionali.

Nasrallah a repetat un apel făcut, săptămâna trecută, palestinienilor, la revoltă împotriva deciziei SUA și țărilor arabe pentru a abandona procesul de pace, declarând că negocierile cu Statele Unite sunt inutile.

„Astăzi, axa rezistenței, inclusiv Hezbollah, se va întoarce la cea mai importantă prioritate, Ierusalimul și Palestina și palestinienii și rezistența palestiniană în toate facțiunile ei", a declarat Nasrallah.

În septembrie 2000, o vizită a liderului dreptei israeliene de la acea vreme, Ariel Sharon, pe Esplanada Moscheilor, cel de al treilea loc sfânt al islamului, în Vechiul Ierusalim, a fost cea care a declanșat a doua Intifada, intitulată „Intifada al-Aqsa”.

Prima Intifada a izbucnit în 1987, prin violențe în teritoriile palestiniene ocupate, și s-a încheiat în mod oficial în 1993, prin semnarea Acordurilor de la Oslo privind autonomia palestiniană.