Israelul a continuat să lanseze atacuri aeriene asupra pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza în semn de răspuns la atacul cu rachetă al palestinienilor din sudul Israelului. Intensificarea violențelor are loc în urma deciziei președintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

O rachetă lansată din enclava palestiniană Gaza a atins orașul israelian Sderot vineri seara, a anunțat armata israeliană fără a preciza dacă s-au înregistrat victime, transmite AFP. Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană, a indicat armata israeliană, citată de AFP.

Este vorba de cea de-a treia rachetă trasă spre Israel vineri, după decizia președintelui american, Donald Trump, de miercuri, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Pe de altă parte, ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că un al doilea palestinian a murit vineri în ciocnirile cu forțele israeliene din timpul unei „zile a mâniei” față de decizia SUA.

Potrivit agenției EFE, armata israeliană a confirmat că aviația sa a vizat „un complex de antrenament și un depozit de muniții” aparținând mișcării islamiste Hamas, pe care o acuză de „toată activitatea ostilă față de Israel din Fâșia Gaza”.

Vineri după-amiază, sistemul antirachetă israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, câteva minute mai târziu, s-a înregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a căzut într-o „zonă neidentificată”, fără să se înregistreze răniți.
 
Forțele de securitate ale Hamas au precizat că bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.

Aceste lovituri au avut loc după o „zi a mâniei” în care mii de palestinieni au înfruntat forțele israeliene pentru a protesta față de decizia unilaterală a președintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitală a Israelului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews