ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie realizată în timpul operațiunilor de salvare din statul Texas, care a fost lovit zilele trecute de uraganul Harvey, a devenit virală, după ce bloggerul conservator american Matt Walsh a postat-o pe pagina sa de Twitter.

Imaginea prezintă un salvator care ține în brațe o femeie. Aceasta, la rândul ei, își ține protector în brațe copilul. 

Matt Walsh a scris lângă imagine și un comentariu: „Femeia leagănă și protejează copilul. Bărbatul îi poartă și protejează pe amândoi. Așa și trebuie să fie, în ciuda a tot ceea ce pretinde profesorul vostru de studii de gen”.

Postarea a devenit virală iar mai mulți oameni au contestat în comentarii ceea ce spune Walsh. A fost chiar întrebat dacă nu ar vrea să retragă cele spuse sau să-și ceară scuze pentru că „stereotipizează” rolurile de gen. La această întrebare, printr-o postare ulterioară de pe Facebook, el a răspuns:

Răspunsul, la întrebarea dacă vreau să retrag cele spuse, este nu, desigur. Chiar ați vorbit serios?

„Am fost chiar acuzat că politizez o tragedie. Politizez? În această imagine eu văd frumusețea profundă a feminității și masculinității și relația dintre ele. Așa ceva nu are nu are nicio legătură cu politica. Dacă vi se pare o chestiune de politică, e problema voastră. Și, dacă nu vă puteți obișnui cu ideea că nu toată lumea se lasă păcălită de viziunea voastră „progresistă” și confuză și superficială și reducționistă despre gen, aceasta este tot problema voastră. Eu nu îmi cer scuze. Nu retrag nimic. Și nu reconsider nimic. Nu aveți decât să-mi faceți meme-uri pe Facebook și să-mi trimiteți tot felul de emailuri pline de ură. Nu înseamnă nimic pentru mine. Pentru că sunt lipsite de sens. Când las telefonul din mână, acestea dispar. Ceea ce voi face chiar acum”, a spus acesta.