ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Facebook a fost nevoită să-și ceară scuze miercuri după ce a blocat o imagine cu Iisus răstignit pe Cruce, postată de un colegiu catolic în Vinerea Mare, informează Fox News.

Un purtător de cuvânt al Universității Franciscane din Ohio, Steubenville, a declarat că Facebook a cenzurat anunțul programului postuniversitar care era însoțit de imaginea lui Iisus răstignit, invocând faptul că această imagine „are un conținut șocant, senzațional sau excesiv de violent”, relatează theblaze.com.

Tom Crowe, directorul de comunicare al colegiului, a declarat pentru Fox News că imaginea reprezintă Crucea San Damiano , o piesă importantă iconografică a Ordinului Franciscan, pentru că se crede că Dumnezeu a vorbit cu Sfântul Francisc prin această Cruce. Crucea San Damiano este, de asemenea, expusă la loc de cinste, în fiecare colț al campusului din Steubenville.
 

„Facebook a aprobat alte anunțuri, cu exact aceeași imagine, ceea ce mă determină din nou să cred că nu a fost vorba de un algoritm, ci de ceva personal”, a spus Crowe.

Facebook a recunscut greșeala, precizând că a îndreptat-o. 
„Echipa noastră procesează milioane de anunțuri în fiecare săptămână, iar uneori facem greșeli”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook pentru Fox News. „Această imagine nu încalcă politicile noastre privind anunțurile. Ne cerem scuze pentru eroare”.

Incidentul urmează unui șir interminabil de controverse care afectează Facebook de câteva săptămâni. Luna trecută presa a dezvăluit faptul că firma de exploatare a datelor, Cambridge Analytica, a achiziționat în mod necorespunzător datele a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, pe care le-a folosit pentru a-și viza alegătorii în timpul campaniei electorale a președintelui Donald Trump.