ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incendiul care a pus stăpânire pe Canada capătă proporții apocaliptice. Flăcările care au făcut scrum păduri au ajuns să acopere o suprafață de peste 200.000 de hactare, iar autoritățile par neputincioase în fața acestui dezastru. 

Zeci de mii de oameni au fost evacuați din orașul Fort McMurray, devastat de flăcări.

Flăcările incendiului de pădure din provincia Alberta, Canada, acoperă în prezent o suprafață uriașă, egală cu cea a New York-ului, scrie BBC. O armată de pompieri lucrează non stop pentru a stinge incendiul care pare de la o zi la alta că scapă de sub control, așa cum au recunoscut și autoritățile. Temperaturile ridicate și rafalele puternice de vânt asigură condiții pentru ca focul din regiunea Alberta, bogată în nisipuri petroliere, să se extindă.

88.000 de oameni au fost evacuați din oraș în timpul săptămânii trecute, alții sunt bocați încă în nordul așezării. Locuitorii au povestit ca au fost martorii unor imagini apocaliptice, ca in filmele cu sfârșitul lumii.

Filmulețe postate pe Youtube arată amploarea dezastrului, oamenii încercând  să se salveze din calea flcărilor uriașe, așa cum este și cazul șoferului care face slalom prin ploaia de foc și norul gros de fum care acoperă cerul.