ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Furtuni violente și inundații s-au abătut în ultimele zile asupra capitalei Georgiei, Tbilisi, distrugând case, mașini și drumuri. Inclusiv grădina zoologică din oraș, care a fost devastată, iar mai multe animale, printre care lei, tigri și hipopotami, au evadat, ajungând pe străzile orașului.

Cel puțiun 12 oameni au muri iar alți zeci sunt dați dispăruți, printre care trei îngrijitori de la zoo, în urma inundațiilor din ultimele zile din Tbilisi. Și grădina zoologică din oraș a fost devastată, iar lupi, urși, tigri și chiar și un hipopotam au evadat, relatează La Repubblica.

Din cele aproximativ 600 de specii care se aflau în parc, inclusiv păsări și pești, aproximativ jumătate au dispărut.
Potrivit agenției de presă Civil.ge, o parte dintre animalele care au evadat au fost prinse, iar altele au fost omorâte.
Mii de oameni au rămas fără curent electric și apă, în timp ce alte zeci au fost salvați de pe acoperișul caselor cu ajutorul elicopterelor.

Autoritățile încă mai caută exemplare dispărute, iar premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, i-a avertizat pe cei aproximativ 1,1 milioane de locuitori ai orașului să rămână în case până când toate animalele vor fi prinse.