ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au anunţat în toată presa că pe aeroporturile din Spania acţionează bande de hoţi români, englezii au luat la ţintă alţi est-europeni.

Ziariştii de la Daily Mail au făcut un reportaj în cea mai mare fabrică de sandvişuri din Marea Britanie, unde se asamblează zilnic sute de mii de astfel de produse pentru lanţuri celebre precum Waitrose, M&S, Sainsbury’s sau Asda. În imagini se observă cum angajaţii, majoritatea polonezi după cum spune sursa citată, asamblează mâncarea cu mâna goală. Est-europenii, după cum accentuează Daily Mail, sortează, aşază şi bătătoresc ingredientele pe feliile de pâine.

Explicaţia oferită de Greencore, care produce cam 44% din sandvişurile de pe piaţa Marii Britanii, este că angajaţii nu poartă mănuşi de protecţie pentru că trebuie să detecteze eventualele erori ale sandvişurilor. Regulamentul este strict şi deosebit de sever în ce priveşte igiena: dacă cineva îşi atinge faţa, de exemplu, este trimis imediat să se spele pe mâini, explică reprezentanţii companiei.

Greencore a fost în centrul unor investigaţii jurnalistice şi toamna trecută după ce a susţinut că, în fabrica sa din Northampton, a angajat doar est-europeni pentru că niciun englez nu ar fi dorit o astfel de slujbă.

Un angajat la Greencore primeşte 6.5 lire sterline pe oră, sumă ridicolă pentru majoritatea englezilor. De exemplu, în România un angajat plătit cu salariul mediu net pe economie nu câştigă mai mult de 2 euro pe oră.

 INTRĂ AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI DIN FABRICĂ