ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria Franței a avut loc aseară la Bataclan, o sală de concert pariziană. Daniel Psenny, un jurnalist francez de la Le Monde, a reușit să filmeze cu telefonul fuga spectatorilor în haosul creat.

Jurnalistul, care locuiește în spatele Bataclan, a fost rănit la mâna stângă de un glonț ieșit, probabil, printr-o fereastră a sălii de concerte, în timp ce încerca să-i ajute pe răniții, notează publicația franceză.

Potrivit ultimelor informaţii, peste 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat decretarea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, subliniind că acest lucru înseamnă că mai multe zone vor fi închise, vor fi permise percheziţiile corporale în orice circumstanţe şi, extrem de important, graniţele vor fi închise.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma mai multor atentate comise vineri seară la Paris, iar alte 250 sunt rănite, din care peste 80 în stare deosebit de gravă.