ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un blogger rus a realizat un fotoreportaj în principala fabrică Kalașnikov, din Ijevsk, unde sunt produse puștile de asalt AK-47.
 
Procesul în sine nu este complicat, părțile componente fiind produse separat și apoi asamblate, cu mențiunea că elementele componente de mici dimensiuni sunt realizate manual. Potrivit English Russia, controlul calității este unul foarte riguros, iar în imediata apropiere a fabricii se află centrul de testare.

Anul trecut, fabrica a intrat într-un proces de modernizare, însă, din cauza sancțiunilor impuse de UE, procesul se desfășoară anevoios, majoritatea utilajelor fiind de proveniență occidentală, potrivit evz.ro.

Fabrica de la Ijevsk produce nu doar puști de asalt, ci și arme pentru lunetiști și mitraliere pentru avioane și elicoptere. Acestea din urmă pot trage 1800 de focuri pe minut. Iar în ceea ce privește puștile AK-4, acestea sunt modernizate permanent, cel mai nou model fiind conceput special pentru a putea fi utilizate și pe timp de noapte.