ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 300 de refugiați au luat cu asalt enclava spaniolă Ceuta din Maroc, alergând în viteză pentru a depăși postul de frontieră în zorii zilei de luni, a anunțat prefectura enclavei.
 
„Avalanșa” de oameni a luat prin surprindere forțele de securitate de la frontieră, care au declarat că aceasta este o nouă tehnică de pătrundere prin forță și că „nu a mai existat o astfel de tentativă de foarte mult timp aici”, transmite ziarul italina Il Mattino.

Într-o înregistrare video difuzată de o televiziune locală pot fi văzuți tineri originari din Africa subsahariană, exultând pe străzile Ceutei și strigând „Bun venit în Spania!”. Majoritatea dintre ei au fost transferați în centrul de migranți de unde vor putea să facă o cerere de azil.

Crucea Roșie spaniolă a indicat pe Twitter, la rândul său, că voluntarii săi au acordat asistență pentru 186 de persoane intrate în acest fel în Ceuta, dintre care patru au fost transferați la spital în urma unor răni ușoare.

Singurele frontiere terestre între Africa și Europa, enclavele spaniole Melilla și Ceuta, din nordul Marocului, sunt căi de acces preferate de imigranții clandestini africani.

Ceuta are 74.000 de locuitori și se întinde pe o suprafață de mai puțin de 20 kilometri pătrați. Ea este situată la 50 km est de orașul marocan Tanger, în fața Strâmtorii Gibraltar.

La 1 august, circa 200 de persoane încercaseră în zori să depășească gardul înalt de la frontieră, utilizând foarfeci și ciocane pentru a forța deschiderea unor porți, iar 73 dintre ei au reușit să intre astfel în enclava Ceuta.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews